לאחר שהתינוק גדל והגיע זמנו "להיגמל" מהסלקל יש לייחד ולספק לו מוצר הכרחי המתאים לשלב הבא בהתפתחותו – בוסטר. בוסטר הוא כיסא הביטחון שלו ברכב. כפי שתוכלו להיווכח כאן, מוצע ומוצג בפניכם מגוון של בוסטרים- בדגמים, בצורות ובצבעים שונים. המכנה המשותף לכולם הוא היותם בעלי תקן מחייב ומחמיר ביותר של איכות ובטיחות ועמידה במבחני ריסוק.
היום אנחנו בבייבי סתיו רוצים לספר לכם קצת יותר על חשיבותו של בוסטר לרכב, על התפקיד שלו ברגע האמת, על החוק שמחייב אתכם להשתמש בו וגם על הדגמים שתוכלו למצוא אצלנו באתר ובחנות. הנה כל מה שרציתם לדעת על בוסטר לרכב, אז קדימה – אנחנו מתחילים.
מהו בוסטר לרכב?
בוסטר לרכב הוא למעשה כיסא בטיחות שמגביה את הילד שיושב בו, ומעניק לו מעטפת ביטחון מקיפה. היות וילדים הם נמוכים, קטנים וצנומים מבחינת משקל, חגורת הבטיחות שמגיעה עם הרכב אינה מספיקה להם, כמו גם המושב של האוטו שאינו מספיק גבוה עבורם. בהתאם, בזמן תאונה חס וחלילה הכיסא והחגורה עלולים שלא להגן עליהם כמו שצריך, והם עלולים להיפגע אנושות ואף לאבד את חייהם במסגרת תאונת דרכים. כאן בדיוק נכנס לתמונה בוסטר לרכב, שמשנה את הנושא בצורה משמעותית.
בוסטר לרכב הוא כיסא גבוה יותר מהרגיל, ומחוברות אליו רצועות ביטחון, חגורות ואבזמים שחוגרים את הילדים בצורה הרבה יותר בטיחותית. בנוסף הבוסטר מצויד כמובן בכל האלמנטים החשובים לנוחות הילדים, כך שהם יכולים לשבת בו בנוח גם בזמן נסיעות קצרות ובוודאי שגם בזמן נסיעות ארוכות.
המאפיינים של בוסטר לרכב
היום בוסטר לרכב מגיע עם כמה מאפייני "BUILT IN" שאי אפשר לוותר עליהם, וביניהם ניתן למצוא תמיכה נוחה ובטיחותית לראש ולעורף להנחה בטוחה ונעימה שלהם על הבוסטר, רצועות בטיחות שעטופות בבד נעים ורך למגע, מושב נוח ואורתופדי לישיבה, ולעיתים אף ידיות להנחת הידיים שתאפשר לילדיכם לשנות את מנח הידיים שלהם לאורך הנסיעה.
בנוסף, ככל שהטכנולוגיות שעומדות מאחורי בוסטר לרכב הלכו והשתכללו, כך ניתן לאורך השנים לייצר בוסטר לרכב שכולל את כל מאפייני הבטיחות האלו במקביל למשקל קל ונוח מאוד לסחיבה. תוסיפו לכל אלו אופן התקנה נוח בתוך הרכב ואופציית שליפה מהירה, והנה המתכון המושלם והטוב ביותר לרכישת בוסטר לרכב שנעים וטוב לכולם – גם לכם וגם לילדיכם.
מה אומר החוק לגבי בוסטר לרכב?
חלה חובה על הוריו של כל תינוק שמשקלו מעל 18 ק"ג להושיבו בבוסטר בעת נסיעה ברכב. תנאי הכרחי נוסף למעבר מתחייב הוא כאשר האוזניים שלו נמצאות בקו גובה גבוה יותר מאשר גבו של מושב הבטיחות וכשכתפיו נמצאות גבוה יותר מחריציו הגבוהים של כיסא הבטיחות.
לפיכך ניתן להבין שבוסטר לרכב הוא לא עניין של בחירה אלא עניין של חובה. הקנסות עבור ילדים שנתפסים בזמן נהיגה כשהם אינם ישובים על בוסטר לרכב יכולים להגיע למאות שקלים, לצבירת נקודות ובמקרים חמורים גם לשלילת רישיון הנהיגה. בהתאם, חשוב לשמור על בוסטר לרכב גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת החוק, כי ההשלכות של כל אחת מהבחינות האלו עלולות להיות חמורות ביותר.
ההבדלים בין בוסטר לרכב אחד לבין בוסטר לרכב אחר
קיימים היום המון סוגים של בוסטר לרכב, כאשר הם לא כולם זהים, דומים או אפילו מזכירים אחד את השני. כמובן שבמרכזו של כל בוסטר לרכב עומדים כמה עקרונות הכרחיים ומחייבים, שבלעדיהם הבוסטר לא יוכל לקבל תקן בטיחות, אולם מעבר לזה – כל יצרן יכול לעצב, לבחור את הבדים והצבע או לשכלל בוסטר לרכב כראות עיניו.
בהתאם, ניתן לראות הבדלים בין בוסטר לרכב אחד לאחר במישורים הללו – צבעוניות, הוספת ידיות לידיים, סוג הבד המרפד את הבוסטר לרכב ועוד.